Telefon
WhatsApp
Dolar Zirveye Yapıştı

Türkiye Pazar günü Cumhurbaşkanlığı seçimleri için ikinci tur oylarını vermek üzere sandık başına gidecek. İkinci tur oylaması için geri sayım sürerken, bugün piyasada gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndaydı.

 

 

 Küresel piyasalar, ABD'deki borç limiti krizinin çözülüp çözülemeyeceğine ilişkin negatif seyrini sürdürürken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında bugün toplandı. Para Politikası Kurulu toplantısında, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 8,5 düzeyinde sabit tutulmasına karar verildiği açıklandı. TCMB bir önceki toplantısında da politika faizini yüzde 8,5 seviyesinde sabit tutmuştu.

 

 

KKM rekor kırdı

Kur korumalı TL mevduat ve katılma hesaplarında artış serisi sürerken, KKM'de biriken tutar ise yeni bir rekor kırdı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre, KKM’de biriken tutar 18 Mayıs ile biten haftada 2 trilyon 346 milyar liradan 2 trilyon 398 milyar liraya çıktı. Böylelikle KKM hesaplarında 6 Ocak’tan bu yana artış kesintisiz devam etti.

 

 

Fed tutanakları yayımlandı

Öte yandan piyasaların merakla beklediği ABD Merkez Bankası, Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) 2-3 Mayıs'ta düzenlenen toplantısına ilişkin tutanakları da yayımladı. Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) 2-3 Mayıs 2023 tarihlerinde gerçekleşen toplantıya yönelik tutanakları, Fed yetkililerinin faiz oranlarına ilişkin uygun hareket tarzı konusunda görüş ayrılığı içerisinde olduğunu ortaya koydu.

ABD'de borç limiti krizi

ABD'nin borç limiti krizine ilişkin negatif haber akışı, varlık fiyatları için başlıca risk unsuru olmaya devam ediyor. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings borç limiti açmazı nedeniyle ABD'nin "AAA" olan kredi notunu negatif izlemeye aldı.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Nöbetçi Eczaneler

Eskişehir nöbetçi eczaneleri

Anket

E-Bülten Aboneliği